Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretném, ha ennek a honlapnak a biológia lenne a központi témája. Célom, hogy annyi hasznos információt gyűjtsek össze az ország élővilágáról, amennyit csak tudok, de főleg a védett értékekről szeretnék egy kis adatbázist összehozni.

Magyarország igen gazdag természeti értékekben. Nyugaton a gyors ipari és gazdasági fejlődés mára már a fajok és természetes élőhelyek erős lecsökkenését okozta, hazánk azonban még szerencsére a nyugatiaknál jóval szélesebb fajgazdagsággal rendelkezik.  Sajnos a technológiai és gazdasági fejlődéssel az is jár, hogy az eddig fennmaradt élőhelyek egyre jobban visszaszorulnak és pont abban az időszakban élünk, amikor, ha a döntő szervek és a lakosság tudatosan nem figyel arra, hogy vigyázzon élővilágunkra,  a felgyorsuló  ipari "feltöréssel" elveszthetünk egy jó csomó természetes élőhelyet és ezzel együtt rengeteg ott élő fajt, melyek már nem tudnak alkalmazkodni más életkörülményekhez, zavarásokhoz.

Ha nem akarunk odajutni, mint a nyugati államok egy része, akik például tőlünk! importálják a mezei növények magját, hogy ne csak csalán és tarack nőljön a réteken, hogy továbbra is legyenek ragadozó és énekesmadaraink, és fennmaradjanak olyan fajok, mint a földikutya, akkor igenis nagyon tudatosan kell vigyáznunk rájuk!

 


 

Téli látogatók

                                                          

Furcsa és kevéssé ismert állatok hazánkból     ⇒(folyamatosan bővítem)

 

Mindenki látott már ilyet - mégis mi ez?          ⇒(folyamatosan bővítem)

 

Endemikus- és reliktumfajok

 

A mappában található képek előnézete Védett állatok képgalériája

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.